Veelgestelde vragen over Colon Hydrotherapie

 

Zijn er bijwerkingen?

Omdat het lichaam gereinigd wordt zullen er afvalstoffen vrijkomen. Het kan zijn dat je daardoor wat moe wordt of hoofdpijn hebt. Dit is een heel normale reactie van het lichaam. Na een aantal darmspoelingen zal je hier geen last meer van hebben en zal je je fit en energiek voelen.

Hebben darmspoelingen invloed op de werking van medicijnen?

Tijdens het intakegesprek wordt altijd het medicijngebruik besproken. Darmspoelingen hebben nauwelijks effect op het gebruik van de meeste medicijnen. Bij het gebruik van sommige medicijnen zal de behandeling hierop aangepast worden door bijvoorbeeld wat koeler water te gebruiken of een iets kortere behandeling te geven.

Kan ik na de colon hydrotherapiebehandeling de gewone dagelijkse bezigheden blijven doen?

In principe kan dit wel. Omdat het lichaam gereinigd wordt kan er vermoeidheid optreden. Het is echter veel beter om het die dag rustig aan te doen en stress te vermijden.

Val je af door darmspoelingen?

Wanneer je nog nooit een darmspoeling gehad hebt, kan het zijn dat je een aantal kilo's verliest. Maar het is absoluut geen afslankmethode!
Tijdens het intakegesprek wordt bekeken of het nodig is om het voedingspatroon aan te passen.

Is een darmspoeling pijnlijk?

Nee, de behandeling is geheel pijnloos. Het inbrengen van de canule geeft misschien heel even een raar gevoel maar is absoluut niet pijnlijk. Verder voel je af en toe een lichte aandrang. Deze verdwijnt vanzelf weer.

Wat moet je meenemen?

Als je vlug last hebt van koude voeten kun je een paar extra sokken meebrengen. Tijdens de behandeling wordt er een deken over je heen gelegd zodat je lekker warm ligt.

Hoe moet ik mij voorbereiden op colon hydrotherapie?

Om ervoor te zorgen dat de spoeling optimaal verloopt, is het nodig om een paar dagen van te voren te beginnen met een aangepast dieet. Dit houdt voornamelijk in om licht verteerbare voeding te eten. Deze voedingsvoorschriften worden van te voren opgestuurd.


 

 

Contactgegevens:

Yolande Aelbrechts
Pioenroosstraat 3
5402 GC Uden