Colon Hydrotherapie - Hoe

De cliënt neemt plaats op de behandeltafel. Wanneer hij/zij er klaar voor is wordt de canule ingebracht en kan het spoelen beginnen. Dit gebeurt door het water, op een temperatuur van 32 °C tot 38 °C, met een lichte druk in de dikke darm te laten stromen.

Er wordt gebruik gemaakt van een gesloten systeem zodat er geen vieze luchtjes vrij komen. Wanneer men aandrang voelt wordt het water, samen met de ontlasting en de afvalstoffen, door het apparaat afgevoerd. Ondertussen wordt de buik gemasseerd. Het aangekoekte materiaal komt zo gemakkelijker los van de darmwand.

Deze handelingen, van vullen en legen, worden een aantal keren herhaald zodat er veel oud materiaal, dat jarenlang in de darm gezeten heeft, losgeweekt wordt en weggespoeld kan worden.

Wanneer men voor de eerste keer Colon Hydrotherapie ondergaat, is het aan te bevelen om te beginnen met vier weken achter elkaar elke week 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen zal dit tot een goed resultaat leiden. Indien niet, wordt er bekeken of het verstandig/nodig is om nog één of meerdere behandelingen te ondergaan. Dit hangt helemaal van de klacht af maar ook van de persoonlijke omstandigheden van de cliënt.

Om blijvend effect te hebben van een schone darm, is het aan te raden om één of twee keer per jaar een Colon Hydrotherapie behandeling te ondergaan. Men kan dit vergelijken met het doen van een vastenkuur in het voorjaar en in het najaar.


 

 

Contactgegevens:

Yolande Aelbrechts
Pioenroosstraat 3
5402 GC Uden