Colon Hydrotherapie

Colon Hydrotherapie ( of hoge darmspoeling) is een therapievorm waarbij de binnenkant van de dikke darm gereinigd wordt met warm gezuiverd water.

Onder een zeer lichte druk wordt er door middel van een apparaat warm water in de darm gebracht. Op deze manier worden de aangekoekte afvalstoffen, die in de loop der jaren vast zijn gaan zitten, losgeweekt en naderhand verwijderd.

Het is een heel simpele manier om je darmen schoon te krijgen en weer optimaal te laten werken. Dichtgeslibde darmen kunnen namelijk hun werking, het opnemen en verwerken van voedingsstoffen uit de voeding, niet goed uitvoeren.

Natuurgeneeskundig gezien wijzen heel veel ziektes en kwaaltjes erop dat het lichaam bezig is om afvalstoffen te verwijderen. Hoe meer afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, hoe groter de kans op ziektes. Dit wordt heel goed beschreven in het systeem van Reckeweg.

Door onze huidige leefwijze krijgen we vanzelf allerlei toxines in ons lichaam. Denk maar eens aan de bestrijdingsmiddelen, de kleur-, geur- en smaaktstoffen in onze voeding.

Door verkeerde eetgewoontes, maar ook door bijvoorbeeld medicijnen, antibiotica, luchtvervuiling, stress enz. komen er heel wat afvalstoffen in onze darmen terecht. Daar gaan ze in de loop der jaren vastzitten en belemmeren op die manier een goede werking van de darmen. De noodzakelijke stoffen, zoals o.a. vitaminen en mineralen, worden niet goed meer door het lichaam opgenomen en verwerkt.

Dit resulteert in een slechte gezondheid.


 

 

Contactgegevens:

Yolande Aelbrechts
Pioenroosstraat 3
5402 GC Uden